> werk!

> datum: 08.05.2007
> locatie: n.v.t.

Na 4 solicitatiegesprekken met acht verschillende mensen bij NBBJ heeft Jan een baan aangeboden gekregen! Er moet nog onderhandeld worden over salaris en arbeidsvoorwaarden maar dat zal allemaal wel goed komen. Ook is nog niet helemaal duidelijk wanneer hij moet beginnen. Afhankelijk van het al dan niet doorgaan van een paar projecten zal dat in juni of augustus zijn.
Het bureau is qua grootte de derde van Amerika en de vijfde van de wereld, maar in San Francisco is het een overzichtelijk bureau met zo'n 35 mensen. Ze zijn actief over de hele wereld en maken, zeker voor amerikaanse begrippen, moderne architectuur. Het heeft een horizontale bedrijfscultuur, waardoor iedereen een inbreng kan hebben in het ontwerpproces, van stagiere tot de senior architect. Het is een bureau zonder dogma's, waar elk nieuw project wordt onderzocht op kansen en mogelijkheden. Ook prettig is de mentor die wordt toegewezen. Hij of zij zal de vraagbaak zijn voor bouwregelgeving en bouwmethodes, maar ook de beste lunchplekken in de binnenstad. Want het bureau is gevestigd in de historische Hallidie Building (1917) aan Sutter Street tussen Montgomery en Kearny (vlakbij Union Square). Een van eerste gebouwen met een volledige glasgevel.

Eerder hebben we al geschreven over het bezoek van Jurriaan Teulings van het homomagazine Winq (zie 'veel te doen...'). Hij was in San Francisco voor een reisverslag dat in het aprilnummer is verschenen. Voor dit artikel heeft hij gebruik gemaakt van twee foto's van Jan (zie 'Bears are welcome!'). De eerste is een zonnig Doloris Park, wat hij helaas gemist had door het sombere weer. De andere foto is van de Bearbucks in Castro.
Heel toevallig staat er ook een verslag in van onze vertrouwde Homosportvereniging Roze Blok in Delft!

Geen opmerkingen: