> Yosemite National Park














> locatie: Yosemite Park
> datum: 17.05.2007

Op Hemelvaartdag, wat in Amerika geen vrije dag is, zijn we gaan kamperen in Yosemite National Park. Het park ligt op zo’n vier uur rijden van San Francisco. De eerste nacht verbleven we op een prachtig ruim opgezette natuurcamping in Wawona.
Per kampeerplek beschik je over je eigen picknicktafel, barbecueplek en stalen opbergkist voor al je eetbare spullen. Deze zijn nodig omdat er in het park een paar honderd zwarte beren rondlopen die alles proberen open te maken waar spullen in zitten waar een geur aan zit. Dus ook onze toiletspullen gingen in de stalen kist. We hadden niet zo'n zin in een beer in onze tent. En dat ze echt alles proberen open te breken kan je in deze film zien (geen geluid)

Op enkele kilometers van Wawona ligt Mariposa Grove. Hier staan zo’n 500 Giant Sequoias waaronder de Grizzly Giant. Een andere bijzondere is die met een tunnel, waar je doorheen kunt lopen (vroeger ging men er ook met een auto doorheen). Dit zijn de grootste bomen op aarde, die 3000 jaar oud kunnen worden.
Helaas konden we de volgende dag niet in Wawona blijven, omdat het dit weekeinde, en eigenlijk al het hele zomerseizoen, volgeboekt was. Doordat er op camping Upper Pine in Yosemite Valley een plek was geannuleerd konden we s’avonds daar onze tent weer opzetten.

Voordat we naar de vallei gingen hebben we een trail gelopen naar Sentinel Dome, een ronde granieten top aan de zuidzijde van Yosemite Valley, met prachtig uitzicht over het hele nationale park. Hier zie je het landschap van de gigantische granieten rotsen en de diverse watervallen. De El Capitan is 3593 foot (1095 meter) hoog en de grootste granieten monoliet ter wereld. En de Yosemite Fall staat op de vierde plaats van hoogste watervallen met een hoogte van 2425 foot (739 meter).

De Upper Pine camping was minder ruim en mooi opgezet dan die van Wawona. s' Avonds op de camping hebben we de tijdverdrijf van de Amerikaanse kampeerders ervaren: vuurtje stoken. Maar bij sommigen is dit eigenlijk meer rookgordijnen maken.
's Nachts werden we wakker door hysterisch gegil van een aantal meiden een paar honderd meter van onze tent vandaan: "bears, bears, beeaaarrs!!!" Maar geen beer gezien. De enige die we hebben gezien was op de terugweg. In een groene open plek in het bos was hij op zijn gemak aan het eten en trok zich niets aan van de toeschouwers langs de weg.


Bridalveil Fall, Yosemite National Park

Yosemite Valley vanaf Sentinel Dome (El Capitan, Yosemite Fall, Sentinel Dome)

uitzicht vanaf top Sentinel Dome (Half Dome, Yosemite Fall, El Capitan)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hebben plaatjes en text bekeken zijn dus lang niet overal geweest volgende keer dus ook maar met de tent cor en tiny

Anoniem zei

grote mond........(van die oude).maar wat een super trip.

groetjes, Theo,Jolanda,Bart,Laura en Monique