> 3e rondje San Francisco








> datum: 01.05.2007
> locatie: San Francisco e.o.

Voor iedereen die denkt dat wij hier altijd mooi weer hebben: dat is helaas niet altijd het geval. Onze weblog lijkt met alle zonnige foto’s bij veel mensen dit beeld op te roepen. Maar de afgelopen weken was het in Nederland warmer dan hier.
We hebben eerder al geschreven over de koude water van de Pacific die aan de west- en noordkant van de stad zorgt voor mist. Hier bij ons thuis wordt de mist tegen gehouden door Twin Peaks, maar de koude wind niet. Daardoor kan je bij mooi weer, ook zomers, s’middags niet meer buiten zitten. Gelukkig is de regentijd is nu ongeveer afgelopen, en zullen de komende foto’s ook wel weer zonnig zijn. Tot november, als de regentijd weer begint...
Jan zijn ouders zijn inmiddels alweer terug in Nederland. Nadat ze terug waren van hun rondtrip door Californië hebben ze nog een aantal dagen doorgebracht in San Francisco. En er was dus nog tijd om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken.
Zo waren we nog niet naar de Postcard Row geweest. Een rijtje Victoriaanse huizen die aan de rand van Alamo Square staan. Vanaf dit hoger gelegen park heb je uitzicht over de binnenstad met de karakteristieke woonhuizen van San Francisco.
In onze Cabrio zijn we naar de bekende zigzagweg op Lombard Street gereden. Omdat de bochten de doorvoer van auto’s nogal vertraagd, ga je in een optocht van auto’s met een slakkengangentje naar beneden. Konden we ook weer afvinken...
We waren al eerder met hun over de Golden Gate Bridge gereden (naar Sonoma), maar het is toch bijzonderder om er een stuk op te lopen en van het uitzicht te genieten op de stad en de baai. Voor de technisch geïnteresseerden hebben we een foto met een doorsnede van de kabels en een bord met alle data toegevoegd. Voor filmpjes over de schilders en de ijzerwerkers van de burg kan je terecht op Goldengatebridge.org. Onder de brug wordt op de golven gesurft. Een behoorlijk aantal surfers liggen hier te wachten op hun golf.

Deze sport is bijzonder populair in Californië. Een aantal weken eerder zijn we op een mooie dag naar Half Moon Bay gereden. Over de Highway One richting het zuiden. Langs de prachtige kust zie je op verschillende plaatsen surfers in de zee.

Geen opmerkingen: