> Pasen in Doloris Park









> datum: 08.04.2007
> locatie: Doloris Park

Pasen wordt door de Gay Community in San Francisco gevierd in Doloris Park. Elk jaar organiseren de Sisters of Perpetual Indulgence (zusters van Eeuwige Bevrediging) hun verjaardagsfeest in het park met optredens en een aantal verkiezingen waaronder de 'Hunky Jesus Contest'. Ze geven op deze dag geld aan verschillende (homo) organisaties en steunen hiermee goede doelen voor ondermeer aids-bestrijding. Dit jaar is een bedrag van $18.000 verdeeld.
Niet alleen de zusters hebben werk gemaakt om er op hun paasbest uit te zien, met hun opvallende witte gezichten. Elk jaar zijn er steeds meer mensen die werk maken van hun outfit. Wij zaten zonder uitdossingen met een paar vrienden heerlijk te genieten van de zon, de Californische wijn, Old Amsterdam (nee, nog geen heimwee), de optredens en alles wat aan ons voorbij trok.
Bijzondere aandacht trok de Hunky Jesus Contest. De deelnemers werden humoristisch aan de tand gevoeld door de Sisters. Verschillende variaties passeerden de revue waaronder 'Jesus Christ Superstar' (glamorous en onder begeleiding van twee mooie meiden), 'Pogo Jesus' (op een springveer), 'Barely Legal Jesus' (nog geen 18) en 'Old Fashion Jesus' (met houten kruis).



























Een paar dagen eerder zijn Jan zijn ouders als eerste logees bij ons aangekomen. We hebben ze direct meegenomen naar Twin Peaks voor het prachtige uitzicht over de stad. Ook hebben we ze de meeste highlights laten zien met een flinke stadswandeling.
Op de derde dag zijn we naar de wijnstreek van Sonoma gegaan. Deze vallei ligt op een uur rijden te noorden van San Francisco. Hier hebben we in Chateau st. Jean verschillende heerlijke wijnen geproefd, op het terras met uitzicht over de wijngaarden. Nu zijn Jan zijn ouders met een camper onderweg en hebben inmiddels Yosemite National Park, en Death Valley bezocht, en zijn aangekomen in de Grand Canyon. Vanuit hier zullen ze via de kustweg 'Highway One' weer naar San Francisco rijden.

Geen opmerkingen: