> Conferentie Seattle









> datum: 01.04.2007
> locatie: Seattle

Zondag ochtend namen we het vliegtuig om voor een paar dagen naar Seattle te gaan. Marc had hier een conferentie over Business Incubation georganiseerd door het NBIA.
Seattle ligt aan een uitgestrekte baai op twee uur vliegen ten noorden van San Francisco aan de Canadese grens. Door deze noordelijke ligging was het aanzienlijk koeler dan dat wij inmiddels gewend zijn.
De stad heeft een aantal bezienswaardige hoogtepunten, waarvan de meest letterlijke de 'Needle' is. Deze uitkijktoren is in de jaren 60 gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, de baai met alle eilanden en de besneeuwde bergen. Met de Mount Rainier (4392 meter) als hoogste top.
Een ander hoogtepunt lag recht tegenover ons hotel. De Public Library ontworpen door OMA (Rem Koolhaas). Jan heeft hier een paar uur rondgelopen en zoveel foto's gemaakt dat dit in het volgende hoofdstuk te zien is.
De Public Market (of Pike Place voor de locals) is ontstaan toen een aantal boeren en vissers hun producten zelf gingen verkopen in de stad. Ze ontweken hiermee de tussenhandel. Inmiddels zijn er bijna geen particuliere producenten meer te vinden, maar de markt is nog steeds erg populair en wordt dagelijks bezocht door honderden bezoekers. De tulpen en narcissen komen uit Canada. Volgens een verkoopster van 'Jonkheer greenhouses' hebben Nederlandse immigranten in de regio van Vancouver bollenvelden opgezet met een omvang die groter is dan die van Hillegom en Lisse.
Veel grote bedrijven hebben hun oorsprong in Seattle: Microsoft, UPS, Boeing, ...en Starbucks. Hier vind je de enige Starbucks met het oorspronkelijke logo. Zie voor de twee verdwenen onderdelen het hoofdstuk: 'Bears are welcome'.

Geen opmerkingen: