> Bears are welcome!



> datum: 17/18.02.2007
> locatie: Castro

Deze week is het carnaval. Hier noemen ze het Mardi Gras. Tot nu toe hebben we er weinig van gemerkt. Voor Marc ligt alle aandacht bij de conferentie van de AAAS (American Association for the Advancement of Science). Dit jaar komt de wetenschappelijke wereld naar San Francisco voor de laatste wetenswaardigheden. De onderwerpen varieren van kernfusie tot de positie van de vrouw in de derde wereld. Dit congres krijgt veel aandacht van de media.
Tussen de lezingen door is er gelukkig nog tijd om te genieten van het heerlijke weer. Zaterdag was het bovengemiddeld warm, maar liefst 75 graden Fahrenheit (24 graden Celsius)! Terwijl Marc en zijn collega's in donkere zalen van het Hilton hotel zaten te luisteren naar lezingen lag Jan in het Dolores park te genieten van de de zon en het prachtige uitzicht over de stad. Als het mooi weer is verzamelen zich hier veel mensen om te eten, te drinken, te zonnen, en te spelen met de hond.

Honden zijn populair in San Francisco. We hebben nog geen andere stad gezien waar zoveel honden worden gehouden. Je ziet ze in alle soorten en maten. Vooral de superkleine Paris Hilton hondjes zijn erg populair. De hond is een geschikt middel om contact te krijgen met mensen op straat. Met de aangelijnde hond in de ene en een grote koffiebeker in de andere hand lopen de baasjes door de stad. Hondenpoep vind je vrijwel nergens, de hondenliefhebbers ruimen alles keurig op.
Er is sinds kort een speciale krant, Bay Woof 'News with bite for Bay Area dog lovers'.

The Castro was dit weekend het domein van beren. Dit is de koosnaam voor de grote, behaarde, stoere homo's. Beren hoeven hier zeker niet op de lijst met beschermde diersoorten. Ze zijn in grote getalen naar San Francisco gekomen om hier hun feest te vieren. De meeste kroegen en winkels hebben grote spandoeken opgehangen met teksten als 'Bears are welcome'. Een populaire 'hang out' is de Starbucks. Deze Koffieketen is op vrijwel elke hoek in de stad te vinden en trekt in de Castro vooral veel beren aan en wordt daarom ook wel 'Bearbucks' genoemd. Kenmerken van beren zijn: houthakkers shirts, baarden, snorren, legerkisten, dikke buik geen probleem, shorts en de Epilady is taboe.

Geen opmerkingen: