> weer in Nederland












> datum: 17.07.2007
> locatie: Nederland

Vanwege het verlopen van Jan zijn visum moest hij twee weken eerder naar Nederland dan de geplande vakantie in augustus. Zonder Marc, aangezien hij nog geen vrij kon nemen.
Na te zijn opgehaald van Schiphol, door zijn ouders en zus, ging de reis verder via Almere naar Appingedam. Daar heeft hij een paar dagen bij zijn ouders gelogeerd. En aangezien de stad Groningen dichtbij is, is het eerste kraambezoek bij Bart en Anita afgelegd. In de afgelopen zes maanden is er heuse babyboom geweest en Niels was de jongst geborene.

Na zes maanden weg te zijn geweest, realiseer je dat Nederland prachtige luchten heeft. Elke keer anders van kleur en vorm. Op veel van de foto’s die zijn gemaakt komt die fascinatie van de 'Hollandse Luchten' terug.
In Almere heeft Jan twee weken op het huis van Jolanda en Theo gepast. En op de huisdieren van Bart, Laura en Monique... Vooral de twee cavia’s hebben Jan vrolijk gezelschap gehouden met hun eeuwige gepiep, zodra er plastic knispert of de koelkastdeur open gaat.

Vanuit deze ‘thuisbasis’ heeft Jan verschillende tripjes gemaakt zoals naar Wiert-Jan in Leiden, naar een aantal vrienden in Delft, op kraambezoek bij Joop en Vivian van de vrolijke Ruben, naar het foto-museum FOAM in Amsterdam en geluncht bij zijn collega’s bij De Zwarte Hond in Rotterdam. Verder heeft Jan mooie foto’s proberen te maken van de architectuur van de nieuwe binnenstad van Almere (zie foto’s op Flickr), nieuwe ontwikkelingen in Lelystad en de Europoort in Rotterdam (waar hij werd aangehouden door een security medewerker en geen foto’s meer mocht maken zonder toestemming...)

Het uitgaansleven in Almere is niet erg bijzonder. Maar gelukkig ligt Amsterdam om de hoek. Samen met Jack en Michel de Gay-scene in gedoken (hou de Eigen Huis & Tuin de komende tijd in de gaten, want hun prachtige appartement wordt gepubliceerd...).
Ook erg gezellig was de barbeque in de Delftse Hout van het Roze Blok. Leuk om iedereen weer te zien na al weer een half jaar te zijn weggeweest.

Geen opmerkingen: