> Gay Pride SF














> datum: 24.06.2007
> locatie: San Francisco

De motoren van de lesbiennes waren al geparkeerd toen we op een bomvolle Market Street aankwamen om naar de Gay Pride Parade te gaan kijken. We waren laat, en hebben de traditionele opening van de kilometers lange optocht door ‘the Dykes on Bikes’ gemist.

Marieke en Catherine zijn met ons meegegaan om onze eerste Gay Pride in San Francisco te beleven. Wat hier opvalt, in vergelijking met Amsterdam, is dat een groot deel van de optocht in het teken staat van gelijke rechten, acceptatie en integratie.
Met spandoeken en protestborden werd aandacht gevraagd voor verschillende issues zoals homoseksualiteit en geloof en het adopteren van kinderen. Maar ook zichtbaarheid van gay’s binnen het leger en de politiek. Het bedrijfsleven liet ook haar homoseksuele kant zien met werknemers die op de verschillende praalwagens stonden te dansen. Ook hier ontbreken dragqueens niet, en af en toe kwam een blote bast voorbij van een stoere jongen.

De optocht eindigde bij het gemeentehuis van San Francisco (Civic Center). Hier was een groot evenemententerrein gemaakt in alle omringende straten. Een grote braderie met eten en drinken en info kraampjes. In de ‘Leather Alley’ kon je alvast shoppen voor Folsom Street Fair. Op verschillende podia, verspreid over het terrein, waren optredens. Voor het Civic Centre stond het hoofdpodium waar onder andere de populaire burgemeester van San Francisco, Gavin Newsom, de LGBT’s (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) een hart onder de riem stak.
Op het grasveld voor het podium hebben we een tijdje genoten van het lekkere weer en alle mensen die voorbij trokken. Een bonte menigte van jong en oud, homo en lesbo’s, leernichten, drag’s, alto’s, en gezinnen. Zo hadden de ouders hun zoontje een grote zak condooms gegeven die hij zonder schroom aan iedereen uitdeelde. Waarschijnlijk had hij geen idee wat hij de mensen gaf.

1 opmerking:

Anoniem zei

Shit, heren, hier kunnen wij in Amsterdam niet tegen op.