> skiën in de Sierra Nevada



> datum: 11/15.03.2007
> locatie: Lake Tahoe

Onze weblog geeft soms de indruk dat we constant vakantie hebben, maar deze trip naar de Siërra Nevada was toch de eerste echte vakantie.
Op drie en half uur rijden van San Francisco ligt Lake Tahoe. Een groot meer op 5000 foot (1600 meter) met rondom verschillende dorpen en skigebieden. Wij zaten in Heavenly. Dit skidorp ligt voor een deel in Californië en voor een deel in Nevada. De staatsgrens is ook zonder de borden duidelijk zichtbaar. Aan de Californische kant is de accommodatie ruim opgezet en bescheiden van hoogte. De kant van Nevada wordt gedomineerd door een aantal hoteltorens met casino’s op de begane grond en een aantal restaurants op de bovenste verdiepingen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met verschil in de gokwetten.
Het skigebied, met de hoogste top op 10080 foot (3072 meter) is ook verdeeld over de twee staten. In de afgelopen winter is er relatief weinig sneeuw. Gelukkig is er in de twee weken voordat wij gingen een hoop sneeuw bij gekomen. Maar we hebben er niet volledig profijt van gehad. Het was namelijk uitzonderlijk warm. Het verdween letterlijk als sneeuw voor zon. 's ochtends harde pistes en 's middags 'Brinta-skiën'. Maar we zijn wel lekker bijgebruind...






De laatste dag zijn we met onze cabrio naar de oostkant van de Siërra Nevada gereden. Van de groene wouden, waar je beren kunt tegenkomen, naar de droge valeien. We hadden vanaf de piste de geeldorre vlaktes al gezien. Maar vanaf de oostkant is het contrast met de westkant ook erg indrukwekkend. De bergketen houdt veel wolken tegen die voornamelijk uit het westen komen. De stijgende hete lucht in Nevada wordt aangevuld met vochtige lucht van de koude Pacific. Dit is de reden dat de kuststrook bij San Francisco zomers vaak gehuld is in zeemist.
In deze streek zijn nog een aantal dorpen van het ‘Wilde Westen’ geconserveerd. Virginia City is zo’n dorp dat is ontstaan tijdens de goudkoorts. De saloons zijn omgebouwd tot gokhallen en de winkels zijn puur gericht op toerisme. Maar je krijgt wel een beetje het gevoel van 150 jaar geleden.

Geen opmerkingen: