> 2e rondje San Francisco







> datum: 10.03.2007
> locatie: Sausalito

Onze container met spullen is aangekomen. Eindelijk hebben we onze nieuwe stek ons eigen kunnen maken en voelen we ons 'thuis'. Als alles helemaal klaar is zullen we de foto's op de blog zetten.
Marc zijn racefiets zat ook in de container. Die is dus met de eerste gelegenheid uitgetest: we hebben een rondje San Francisco - Sausalito gedaan. Via de Golden Gate Bridge en met de veerboot terug naar Fishersman's Wharf.
De brug is een populaire toeristische bestemming. Af en toe ook van mensen die het leven niet meer zien zitten. Een sprong van de brug overleef je niet dus is het eerste deel van de brug voorzien van een gaas hek van twee meter hoog. Maar om een ons onduidelijke reden ontbreekt dit op de rest van de brug. De suïcidalen hebben op meerdere plaatsen op de brug de mogelijkheid gebruik te maken van 'Crisis Counseling', voor een luisterend oor...
Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de stad en de uitgestrekte baai. Na de brug is het een paar kilometer rijden naar het mediterane dorpje Sausalito. Met een verdiende beker Starbucks koffie, wachten we in de zon op de veerboot die ons weer naar de overkant brengt.
Midden in de baai komen we langs de beroemde gevangenis Alcatraz. Hier heeft onder andere Al Capone gezeten. In de 29 jaar dat het een gevangenis is geweest zijn er vele uitbraakpogingen gedaan die allen mistlukten. De enige geslaagde uitbraak in 1962 is verfimd in 'Escape from Alcatraz'. Sinddien is het geen gevangenis meer maar een museum.

Geen opmerkingen: