> Chirripo & Irazu

> datum: 15.01.2009
> locatie: Chirripo Nat. Park & Vulkaan Irazu

Costa Rica heeft naast een prachtige kust ook veel bergen en vulkanen. Wij hebben de hoogste berg van het land, Mount Chirripo, verkend. Op ongeveer 2000m hoogte hebben we gewandeld door het sprookjesachtige wolkenbos of cloudforest. Het was wederom een prachtige ervaring waarbij we een grote verscheidenheid aan vogels, bloemen, planten en insecten hebben gezien. Als je goed om je hen kijkt dat zie de meest waanzinnige details. Jan heeft er weer geweldige foto's van gemaakt.
De laatste dag zijn we naar de top en krater van de hoogste vulkaan van Costa Rica, de Irazu, gereden. Deze vulkaan is in de jaren zestig van de vorige eeuw voor het laatst uitgebarsten. Rondom de krater is een bijzonder maanlandschap ontstaan waar weinig planten groeien. De top stak boven het wolkendek uit. Bij helder zou je vanaf hier zowel de Atlantische oceaan als de Grote Oceaan moeten kunnen zien. Op de parkeerplaats probeerde een Coati onze cake te stelen. Dezelfde dag zijn we terug gevlogen naar San Francisco en de volgende dag moesten we beide weer aan het werk. De overgang kon niet groter.






















1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtige foto's mannen. Wat een land. Maar ook de torso's vallen op, sjee! Waar halen jullie die toverdrank? ...;-) Groeten van Wiert